Procesory AMD EPYC™ 2. generácie sú novým druhom serverových procesorov, ktoré nastavujú vyšší štandard pre dátové centrá. Prelomový dizajn posúva procesory AMD EPYC™ v štandardných porovnávacích testoch na 1. miesto v rámci odvetvia¹. Prinášajú výkon, na ktorý sa môžete spoľahnúť pri podpore pracovných záťaží vo vašom modernom dátovom centre. Ochrana „posilnením jadra“ pomáha chrániť pred útokmi z vedľajších kanálov a bezpečne šifrované virtualizačné funkcie EPYC pomáhajú zachovávať vaše údaje v bezpečí. Agilita procesora vám umožní jednoducho a cenovo efektívne spravovať nové nasadenia a meniace sa pracovné zaťaženia a zabezpečiť systémové zdroje, ktoré potrebujete. AMD je spoločnosť zameraná na výrobu procesorov, na ktorej inovácie aj vedúce postavenie sa môžete spoľahnúť nielen dnes, ale aj v budúcnosti.

Špička vo výkone

Na serveroch s osadenými procesormi AMD EPYC™ série 7002 beží lepšie prakticky všetko. Či už používate podnikové aplikácie, virtualizované a cloudové výpočtové prostredia, softvérovú infraštruktúru, vysokovýkonné výpočtové systémy alebo aplikácie na analýzu údajov. Procesor AMD EPYC™ 7742 vytvoril nové svetové rekordy, ktoré posúvajú spoločnosť AMD na prvé miesto v oblasti výkonu¹.



Tajomstvo sa skrýva pod kapotou

Architektúra AMD EPYC™ Infinity je hybridná architektúra s viacerými substrátmi, ktorá dosahuje v podobe procesorov AMD EPYC™ série 7002 nové úrovne. Architektúra AMD Infinity teraz oddeľuje dva toky: osem substrátov pre jadrá procesora a jeden substrát pre vstupy/výstupy, ktorý má na starosti zabezpečenie a komunikáciu mimo procesora. Keďže konštrukcia substrátu v procesoroch EPYC nie je monolitická, nové schopnosti sa dajú na trh prinášať rýchlejšie – vďaka oddeleniu špičkovej technológie výroby jadier procesorov od vývoja vstupno/výstupných obvodov, ktorý prebieha iným tempom. Modely EPYC sa vďaka tomu dostali na vedúcu pozíciu na trhu a budú pokračovať v inováciách aj v budúcnosti.

Odliate z toho najvyberanejšieho kremíka

AMD je prvý procesor s architektúrou x86, ktorý je vyrobený 7 nm technológiou. Vďaka dvojnásobnej hustote jadra a optimalizáciám, ktoré zvyšujú počet inštrukcií na jeden cyklus, je výsledkom 4-násobný výkon v oblasti pohyblivej rádovej čiarky³ v porovnaní s 1. generáciou procesorov AMD EPYC™. 7 nm technológia výroby tiež zvyšuje energetickú efektivitu. 2. generácia procesorov AMD EPYC™ dokáže poskytnúť rovnaký výkon pri polovičnej spotrebe ⁴.


128
threads
up to
2.25Ghz
base
up to
3.4Ghz
boost

256MB
cache

Models: 7742, 7702, 7702P

Procesory EPYC v číslach

Procesory AMD EPYC™ boli vyvinuté pre dátové centrá, ktoré sa spoliehajú na výkon procesorov. Od výskumu ropy a zemného plynu cez databázy v pamäti, analýzu veľkých dát, rendering do výroby až po štandardné aplikácie v dátových centrách – vysoko paralelizované pracovné záťaže budú mať k dispozícii viac jadier, s ktorými môžu pracovať. Procesory AMD EPYC™ generácie 7002 je možné škálovať od 8 do 64 jadier (16 až 128 vláken na socket). Žiadni iní výrobcovia procesorov s architektúrou x86 na trhu nedosahujú v súčasnosti takúto hustotu jadier⁵.

Buďte špičkou v bezpečnostnom reťazci

Procesor AMD EPYC™ je „posilnený v jadre“ a prináša vylepšené bezpečnostné funkcie. Ide o prvý serverový procesor s integrovanou a vyhradenou bezpečnostnou jednotkou, ktorá poskytuje základ pre funkcie Secure Boot, Secure Memory Encryption (SME) a Secure Encrypted Virtualization (SEV). Menej času tak môžete venovať obavám o bezpečnosť údajov a viac sa zamerať na svoje podnikanie.

Zavádzanie softvéru bez poškodenia

V rámci základnej bezpečnostnej koncepcie procesorov AMD EPYC sa overuje, či bol softvér BIOS zavedený bez poškodenia. Vo virtualizovaných prostrediach môžete kryptograficky skontrolovať, či bol váš celý softvérový balík zavedený bez poškodenia na cloudový server alebo zvolené služby.

Obmedzenie interných zraniteľností

Vďaka šifrovanej pamäti sú útoky na integritu hlavnej pamäte (ako napríklad útoky typu „cold-boot“) potlačené, pretože všetky získané údaje sú šifrované. Vysoko výkonné šifrovacie moduly integrované v pamäťových kanáloch pomáhajú zvyšovať výkon. Toto všetko sa dá dosiahnuť bez potreby úprav vášho aplikačného softvéru.

Zabezpečenie virtuálnej a cloudovej infraštruktúry

Procesory EPYC 2. generácie pomáhajú chrániť súkromie a integritu šifrovaním každého virtuálneho stroja pomocou jedného z 509 jedinečných šifrovacích kľúčov, ktoré pozná iba procesor. Toto riešenie pomáha pri ochrane dôvernosti údajov aj vtedy, ak škodlivý virtuálny stroj nájde cestu do pamäte virtuálneho stroja, alebo keď napadnutý hypervízor zasiahne do hosťovaného virtuálneho stroja.

Kompletná súprava funkcií

Spoločnosť AMD sa pýši transparentnými vzťahmi s partnermi a zákazníkmi. Znamená to poskytovanie „kompletných“ funkcií, ktoré nie sú vykúpené vyššími cenami pre zákazníkov. V rámci technológie AMD EPYC™ máte možnosť zvoliť si typ procesora, ktorý vaše aplikácie vyžadujú bez toho, aby ste sa museli obávať, či náhodou nebude ukrátený o dôležitú funkciu alebo vlastnosť. Bez ohľadu na to, aký počet jadier si vyberiete, budete mať k dispozícii vstupy/výstupy, pamäť a šírku pamäťové pásma na splnenie všetkých vašich požiadaviek.


128PCIe
lanes

8DDR4
channels
up to
3200MHz
Max DDR Frequency
up to
Gen4
PCIe support

Models: 7742, 7702, 7702P

Prvý na trhu pripravený na PCIe® 4. generácie

AMD EPYC je prvý a momentálne jediný serverový procesor založený na architektúre x86, ktorý podporuje zbernicu PCIe 4. generácie⁶. 4. generácia zbernice PCIe prináša v porovnaní s 3. generáciou dvojnásobný vstupno/výstupný výkon. Môžete použiť 128 ciest vstupov/výstupov na zdvojnásobenie šírky pásma siete, ktorá spája klastre HPC a dokáže uspokojiť náročné požiadavky na pásmo medzi servermi. V prípade iných aplikačných požiadaviek a vo virtualizovaných prostrediach sa môžete vyššou rýchlosťou pripojiť ku GPU akcelerátorom, NVMe diskom a môžete dokonca použiť integrované radiče diskov na prístup k rotačným diskom bez typického úzkeho hrdla v podobne RAID radiča na PCIe zbernici.

Kompatibilita s architektúrou x86

Procesorom AMD EPYC™ generácie 7002 môžete naozaj dôverovať, pretože na nich pobeží prakticky všetok softvér. Spolupracujeme s komunitou open source a hlavnými dodávateľmi softvéru, aby sme pomohli zaistiť, že vaše aplikácie a softvér budú s procesormi EPYC fungovať mimoriadne dobre. Široký ekosystém voľne dostupných nástrojov a knižníc je ďalší dôvod, prečo špičkoví poskytovatelia cloudových riešení, ako napríklad AWS, Microsoft Azure a Oracle Cloud, poskytujú zákazníkom služby postavené na procesoroch AMD EPYC™.

Výhoda servera s 1 socketom EPYC

Aby sa tradičné procesory vyrovnali s nerovnováhou zdrojov, zvyčajne sa musia škálovať na server s 2 socketmi. V prípade modelov AMD EPYC™ uspokoja servery s 1 socketom väčšinu vašich pracovných potrieb. Pomôžu vám zvýšiť hustotu a znížiť potrebu kapitálu, spotrebu a výdavky na chladenie. Vďaka serveru postavenému na technológii EPYC s 1 socketom môžete znížiť výdavky na licencie až o 50 % v prípade softvéru s licenciami na úrovni socketov⁸, ako je napríklad VMware® vSphere alebo vSAN.

Kontaktujte nás

Procesory AMD EPYC™ generácie 7002 sú dostupné u spoločnosti ASBIS. Kvalifikovaný tím VAD technických špecialistov a obchodných manažérov zo spoločnosti ASBIS je pripravený pomôcť systémovým integrátorom, predajcom s pridanou hodnotou, poskytovateľom cloudových služieb a dátovým centrám z regiónu EMEA pri voľbe optimálneho riešenia pre ich narastajúce potreby.

Kontaktujte spoločnosť ASBIS vo svojej krajine

Finálne informácie budú zverejnené 7. augusta 2019

  1. Informácia bude zverejnená 7. augusta 2019.
  2. Informácia bude zverejnená 7. augusta 2019.
  3. Na základe štandardného spôsobu výpočtu používaného na určenie hodnoty FLOPS. ROM-04.
  4. Na základe interného testovania produktov s rovnakou architektúrou spoločnosťou AMD z 8. júna 2018, portovaných zo 14 na 7 nm technológiu s podobným implementačným tokom/metodológiou a využitím výkonu z SGEMM. EPYC-07.
  5. AMD EPYC s možnosťou škálovania na 64 jadier/128 vláken a Intel s možnosťou škálovania na 56 jadier/112 vláken na procesor. EPYC-10.
  6. Niektoré podporované funkcie a vlastnosti druhej generácie procesorov AMD EPYC™ (kódové označenie „Rome“) vyžadujú aktualizáciu BIOSu od výrobcu vášho servera, ak ich chcete používať so základnými doskami navrhnutými pre prvú generáciu procesorov AMD EPYC série 7000. Na sprístupnenie všetkých dostupných funkcií je potrebné použiť základnú dosku navrhnutú pre procesory „Rome“. ROM-06.
  7. Informácia bude zverejnená 7. augusta 2019.
  8. V prípade servera s 1 procesorom EPYC 7702P môžu byť náklady na licencie až o 50 % nižšie než v prípade servera s 2 procesormi Intel Platinum 6262V. ROM-20.

©2019 Advanced Micro Devices, Inc. Všetky práva vyhradené. AMD, šípka AMD, EPYC a ich kombinácie sú ochranné známky spoločnosti Advanced Micro Devices, Inc. PCIe je registrovaná ochranná známka organizácie PCI-SIG Corporation. SPEC® a benchmark SPECint® sú registrované ochranné známky organizácie Standard Performance Evaluation Corporation. Viac informácií sa dozviete na stránke www.spec.org. Ostatné názvy sú určené len na informačné účely a môžu byť ochrannými známkami príslušných vlastníkov.