ASBIS SK
ASBIS SK
Tlačová správa

Intel Core 11. generácie:
Neprekonateľné pretaktovanie a herný výkon

Desktopové procesory Intel® Core™ S-series 11. generácie (kódové označenie „Rocket Lake-S“) boli predstavené v globálnom meradle 16. marca 2021 pod vedením vlajkovej lode Intel® Core™ i9-11900K. Model Intel Core i9-11900K, ktorý vďaka technológii Intel® Thermal Velocity Boost1 dosahuje rýchlosť až 5,3 GHz, prináša ešte vyšší výkon pre hráčov a nadšencov do počítačov.

Desktopové procesory Intel Core S-series 11. generácie sú postavené na novej architektúre Cypress Cove. Boli navrhované tak, aby transformovali hardvérovú aj softvérovú účinnosť a zvýšili hrubý herný výkon​. Nová architektúra prináša až 19 % medzigeneračné zvýšenie počtu inštrukcií na cyklus (IPC)2 pre jadrá s najvyššou frekvenciou a pridáva grafický modul Intel® UHD s architektúrou Intel® Xe pre multimediálne a inteligentné grafické funkcie. Je to veľmi dôležité, pretože hry a väčšina aplikácií sa aj naďalej spoliehajú na jadrá s vysokou frekvenciou, ktoré zaisťujú vysoký počet snímok a nižšiu latenciu.

Navrhnuté pre hry

So svojou 11. generáciou procesorov pre stolové počítače spoločnosť Intel aj naďalej posúva herný výkon desktopových počítačov na nové hranice a prináša tie najpôsobivejšie zážitky pre hráčov na celom svete.

Celému radu 11. generácie kraľuje Intel Core i9-11900K, ktorý ponúka bezkonkurenčný výkon s frekvenciou až 5,3 GHz, osem jadier, 16 vláken a 16 MB pamäte Intel® Smart Cache. Odomknutý desktopový procesor Intel Core 11. generácie podporuje pamäte DDR4-3200 s vysokou rýchlosťou, ktoré prispejú na tejto platforme k plynulým hrám a bezproblémovému multitaskingu.

Táto generácia sa môže pochváliť nasledujúcimi zlepšeniami:

  • Až 19 % medzigeneračné zvýšenie počtu inštrukcií na cyklus.
  • Až o 50 % lepší výkon integrovanej grafickej karty Intel UHD s architektúrou Intel Xe.3
  • Podpora inštrukcií Intel® Deep Learning Boost a Vector Neural Network​ na urýchlenie dedukcie v oblasti umelej inteligencie (AI) – čo výrazne zlepšuje výkon pri pracovných záťažiach hĺbkového učenia.
  • Vylepšené nástroje a funkcie na pretaktovanie určené na flexibilné pretaktovanie a vyladenie výkonu.
  • Vďaka úzkej spolupráci s viac než 200 špičkovými hernými vývojármi prináša spoločnosť Intel množstvo optimalizácií hier, modulov, pomocných programov a vykresľovania do aplikácií, aby mohli využívať výhody 11. generácie procesorov Intel® Core™ S-series a prinášať fantastické herné zážitky.

Mimoriadne vyladenie a stabilita

Desktopové procesory Intel Core 11. generácie predstavujú nové nástroje a funkcie pretaktovania, ktoré umožnia flexibilnejšie ladenie a dosiahnutie neporovnateľných rýchlostí a mimoriadnych herných výkonov. Táto generácia podporuje funkciu pretaktovania pamäte v reálnom čase na okamžité zmeny frekvencie DDR4, vylepšenú podporu pretaktovania pamätí pre čipsety H570 a B560, ktoré umožňujú používateľom vyskúšať si taktovanie, technológie Advanced Vector Extensions (AVX) 2 a potlačenie ochranného pásma napätia AVX-512, ako aj úplne nový pamäťový radič so širšími možnosťami časovania a podporou deličky Gear 2 + Gear 1.

Mediálne a streamovacie funkcie na bežné použitie

Nová, 11. generácia procesorov Intel Core S-series prináša bohaté mediálne zážitky, od AAA hrania až po streamovanie vo vysokom rozlíšení s doplnkovými funkciami vrátane podpory DDR4-3200 MHz, 20 liniek PCIe 4.0, funkcie Intel Quick Sync Video, vylepšenej podpory médií​ (vysoko efektívne dekódovanie 10-bitového AV1/12-bitového videa a komplexnej kompresie), vylepšené zobrazenie (integrované HDMI 2.0, HBR3) a podporu diskrétneho rozhrania Thunderbolt™ 4 a Intel Wi-Fi 6E.

Ak máte záujem o ďalšie informácie o desktopových procesoroch Intel® Core™ S-series 11. generácie, prevezmite si stručný produktový list o desktopových procesoroch Intel Core 11. generácie .

Vaše ceny a výsledky sa môžu líšiť

Technológie Intel môžu vyžadovať náležite vybavený hardvér, softvér alebo aktiváciu služby. Zmena taktovacej frekvencie alebo napätia môže viesť k zrušeniu akýchkoľvek záruk na produkt a k zníženiu stability, bezpečnosti, výkonu a životnosti procesora a ďalších komponentov. Podrobnosti získate u výrobcov systémov a komponentov.

O spoločnosti Intel

Intel je lídrom v oblasti technológií, ktoré menia svet, obohacujú životy a umožňujú globálny pokrok. Nechávame sa inšpirovať Moorovým zákonom a neustále pracujeme na zdokonaľovaní konštrukcie a výroby polovodičov, aby sme pomohli čeliť najväčším výzvam našich zákazníkov. Vložením inteligencie do cloudu, sietí, serverov a všetkých druhov výpočtových zariadení umožňujeme dátam transformovať podnikanie a spoločnosť k lepšiemu. Ďalšie informácie o inováciách spoločnosti Intel nájdete na stránkach newsroom.intel.comintel.com.

1 Intel® Thermal Velocity Boost (Intel® TVB) je funkcia, ktorá podľa možností a automaticky zvyšuje frekvenciu taktu nad úrovne frekvencií technológie Intel® Turbo Boost pre jedno alebo viac jadier v závislosti od toho, do akej miery procesor pracuje pod svojou maximálnou teplotou a či je k dispozícii dostatok energie. Nárast frekvencie a jeho trvanie závisí od pracovnej záťaže, schopností procesora a riešenia použitého na chladenie procesora.

2 Až 19 % vylepšenie IPC (medzigeneračne). Zdroj: Odhady spoločnosti Intel z januára 2021. Založené na meraniach interných referenčných platforiem Intel pomocou nástroja SPEC CPU 2017 (1-copy rate), procesory Intel® Core™ i9- 11900K 11. generácie/Intel® Core™ i9-10900K 10. generácie (bežiace na rovnakej frekvencii).

3 Až o 50 % lepší výkon integrovanej grafiky (medzigeneračne) – podľa merania benchmarkom 3DMark-Fire Strike Graphics Score. Výsledky sú založené na meraniach z 18.1.2021 a nemusia odrážať všetky verejne dostupné aktualizácie zabezpečenia. Podrobnosti nájdete v časti o konfigurácii.

Výkon závisí od použitia, konfigurácie a ostatných faktorov. Viac informácií sa dozviete na stránke www.Intel.com/PerformanceIndex.

Výsledky výkonnosti sú založené na testovaní k dátumom uvedeným v konfiguráciách a nemusia odrážať všetky verejne dostupné aktualizácie. Podrobnosti o konfigurácii sú uvedené v Indexe výkonnosti. Žiadny produkt ani komponent nemôže byť absolútne bezpečný.

 
 
 
 
 
 
 
 
Pobočka Bratislava

Tuhovská 33

831 06 Bratislava

Pondelok - Piatok:

od 8.30 do 17.00 hod.

E-mail: online_kontakt[at]asbis.sk

Recepcia: + 421 2 321 65 111

Obchodné oddelenie: + 421 2 321 65 777

maps
Pobočka ASBIS Košice

Moldavská cesta 8/B

040 11 Košice

Pondelok - Piatok:

od 8.30 do 17.00 hod.

E-mail: online_kontakt[at]asbis.sk

Recepcia: + 421 55 321 65 11

maps
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Obchodné oddelenie

+421 2 321 65 777

Zobraziť klasickú verziu

Prevádzkuje ASBIS SK spol. s r.o.

Technické riešenie © 2024 CyberSoft s.r.o.