ASBIS SK
ASBIS SK

Intel akceleruje AI Everywhere
na evente Computex 2024

Počas svojho prejavu na Computexe na Taiwane generálny riaditeľ spoločnosti Intel Pat Gelsinger zdôraznil výhody otvorených štandardov a výkonného ekosystému spoločnosti Intel, ktorý pomáha urýchliť príležitosť AI. Spoločnosť Intel prináša revolúciu v inováciách umelej inteligencie a prináša technológie novej generácie v predstihu.

Len za šesť mesiacov spoločnosť prešla od uvedenia procesorov Intel® Xeon® 5. generácie na predstavenie inauguračného člena rodiny Xeon 6; od náhľadu akcelerátorov Gaudi AI až po ponúknutie podnikovým zákazníkov nákladovo efektívny, vysokovýkonný generatívny školiaci a inferenčný systém AI (GenAI). A od uvedenia éry AI PC s procesormi Intel® Core™ Ultra vo viac ako 8 miliónoch zariadení až po odhalenie nadchádzajúcej klientskej architektúry, ktorá má byť vydaná neskôr v tomto roku.

Intel urýchľuje realizáciu a zároveň posúva hranice inovácií a rýchlosti výroby, aby demokratizoval AI a katalyzoval odvetvia. Vďaka väčšiemu výpočtovému výkonu, špičkovej energetickej účinnosti a nízkym celkovým nákladom na vlastníctvo (TCO) môžu zákazníci teraz využiť kompletnú systémovú príležitosť umelej inteligencie.

Celá platforma Xeon 6 a rodina procesorov je špeciálne vytvorená na riešenie týchto výziev s E-core (Efficient-core) a P-core (Performance-core) SKU na riešenie širokej škály prípadov použitia a pracovných záťaží, od AI a iných vysoko výkonných výpočtových potrieb až po škálovateľné cloudové natívne aplikácie. E-cores aj P-cores sú postavené na kompatibilnej architektúre so zdieľaným softvérovým balíkom a otvoreným ekosystémom dodávateľov hardvéru a softvéru.

Prvým z procesorov Xeon 6, ktorý debutuje, je Intel Xeon 6 E-core (kódové označenie Sierra Forest), ktorý je k dispozícii od dnešného dňa. Očakáva sa, že Xeon 6 P-jadrá (kódové označenie Granite Rapids) budú uvedené na trh budúci štvrťrok.

 
 
 
 
 
 
 
 
Pobočka Bratislava

Tuhovská 33

831 06 Bratislava

Pondelok - Piatok:

od 8.30 do 17.00 hod.

E-mail: online_kontakt[at]asbis.sk

Recepcia: + 421 2 321 65 111

Obchodné oddelenie: + 421 2 321 65 777

maps
Pobočka ASBIS Košice

Moldavská cesta 8/B

040 11 Košice

Pondelok - Piatok:

od 8.30 do 17.00 hod.

E-mail: online_kontakt[at]asbis.sk

Recepcia: + 421 55 321 65 11

maps
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Obchodné oddelenie

+421 2 321 65 777

Zobraziť klasickú verziu

Prevádzkuje ASBIS SK spol. s r.o.

Technické riešenie © 2024 CyberSoft s.r.o.