ASBIS SK
ASBIS SK

Prečo spoločnosť Synology vydáva pevné disky
(HDD) pre malé modely NAS?

Pevné disky nie sú len doplnkovými produktmi pre sieťové úložiská (NAS), ale sú nevyhnutnou súčasťou celého systému. Preto boli v roku 2020 uvedené na trh vyhradené pevné disky a disky SSD Synology pre veľké podnikové servery, aby sa ďalej zvýšila spoľahlivosť systému a minimalizovali prestoje. Aby boli tieto výhody a výkon dostupné súkromným používateľom, pevné disky série Synology Plus sú teraz k dispozícii špeciálne pre menšie modely NAS. Tento blogový príspevok odpovedá na najdôležitejšie otázky týkajúce sa nových pevných diskov spoločnosti Synology pre malé modely NAS.

1. Prečo je také dôležité zvoliť pevné disky, ktoré sú kompatibilné so systémami NAS?

Ako je uvedené vyššie, pevné disky sú veľmi dôležitou súčasťou systémov NAS, pretože ich výber ovplyvňuje výkon a rýchlosť celého systému. Rýchlejšie pevné disky a vyrovnávacia pamäť môžu poskytovať vyššie rýchlosti čítania a zápisu, čo je obzvlášť dôležité pri úlohách, ako je streamovanie multimediálneho obsahu alebo prístup k údajom v reálnom čase.

Okrem toho pevné disky vyžadujú aj softvér, ktorý vyžaduje pravidelné aktualizácie a musí byť kompatibilný so systémovým softvérom NAS. Ak sa vyskytnú problémy, musia byť jasne priradené k ich zdroju. To znamená, že používatelia musia požiadať o podporu dvoch výrobcov - pevné disky a NAS - a komunikovať s nimi súčasne. Nestrácajte drahocenný čas a nervy!

2. Prečo by som si mal kúpiť pevné disky Synology Plus pre NAS?

Najväčšou a najdôležitejšou výhodou je, že používatelia dostávajú kľúčové komponenty svojho systému z jedného zdroja. Vďaka tomu je softvér optimálne koordinovaný pre NAS aj pevné disky. Zmeny a aktualizácie je možné vykonať aj rýchlejšie. Pri aktualizáciách firmvéru používatelia nemusia vyberať každý pevný disk samostatne a potom ho pripojiť k počítaču. V prípade pevných diskov Synology je možné aktualizácie vykonávať priamo na DSM!

Keďže celý systém pochádza od jedného výrobcu, používatelia potrebujú iba jednu kontaktnú osobu, ktorá v prípade problémov pomôže so všetkým. A čo viac, pevné disky Plus sú ponúkané za ceny porovnateľné s pevnými diskami NAS od iných výrobcov.

3. Môžem naďalej používať existujúce pevné disky od iných výrobcov?

Áno, chceme aj naďalej ponúkať našim používateľom flexibilitu pri používaní existujúcich pevných diskov iných výrobcov. Pre každodennú prácu podporujeme pevné disky iných výrobcov zo zoznamu kompatibility, ktorý sme testovali a overili.

Teoreticky je možné použiť aj netestované alebo neoverené pevné disky. To však neodporúčame, pretože v prípade problémov nemôžeme poskytnúť technickú podporu. Zodpovedajúce upozornenia v používateľskom rozhraní DSM varujú pred používaním neoverených diskov.

Najmä ak kupujete NAS od spoločnosti Synology prvýkrát, alebo ak vaše existujúce pevné disky zlyhajú a zaoberáte sa nákupom nových, potom sú pevné disky Synology rozumnou voľbou.

4. Aké sú rozdiely medzi pevnými diskami Synology Plus a pevnými diskami Enterprise?

Existuje niekoľko kľúčových rozdielov medzi našimi pevnými diskami Plus a Enterprise. Prvým rozdielom je spotreba energie. Pevné disky navyše spotrebúvajú približne o 29% menej energie ako podnikové pevné disky. Súvisí to aj so skutočnosťou, že podnikové pevné disky ponúkajú vyšší výkon. Pevné disky sú navyše cenovo dostupnejšie a sú vhodné najmä pre stredné pracovné zaťaženie. Pevné disky sa navyše dodávajú s 3-ročnou zárukou, zatiaľ čo podnikové pevné disky sa dodávajú s 5-ročnou zárukou.

5. Budú pevné disky Plus HDD kompatibilné so všetkými servermi?

Nie, pevné disky Plus budú kompatibilné iba s modelmi stolných počítačov a rackov zo série Plus, ako aj s DiskStations zo série Value a J a DVA. Nasledujúce modely sú kompatibilné s pevnými diskami 4TB Plus:

Kompatibilita HAT3300-4T s modelmi Synology

Kompletný zoznam kompatibilných modelov pre všetky pevné disky Plus nájdete tu.

Rovnako ako nové pevné disky, aj tieto kompatibilné modely sú určené pre súkromných používateľov a malé kancelárie. Preto nové pevné disky nie sú kompatibilné s modelmi DiskStation a RackStation našej série Enterprise. Spoločnosť Synology už pre tieto modely ponúka zodpovedajúce podnikové pevné disky a disky SSD, ktoré poskytujú vyšší výkon požadovaný v podnikovom prostredí.

Nové pevné disky spoločnosti Synology: záver

Výber správneho pevného disku pre váš sieťový NAS je dôležitým rozhodnutím. Chceme ponúknuť širokú škálu možností a optimálne koordinovaný systém, ktorý zlepší užívateľský komfort a zabezpečí maximálnu spoľahlivosť. Budeme pokračovať vo vývoji nových riešení na ukladanie a správu údajov (hardvér aj softvér), aby sme držali krok s neustále sa meniacimi potrebami našich používateľov.

Nakupovať
 
 
 
 
 
 
 
 
Pobočka Bratislava

Tuhovská 33

831 06 Bratislava

Pondelok - Piatok:

od 8.30 do 17.00 hod.

E-mail: online_kontakt[at]asbis.sk

Recepcia: + 421 2 321 65 111

Obchodné oddelenie: + 421 2 321 65 777

maps
Pobočka ASBIS Košice

Moldavská cesta 8/B

040 11 Košice

Pondelok - Piatok:

od 8.30 do 17.00 hod.

E-mail: online_kontakt[at]asbis.sk

Recepcia: + 421 55 321 65 11

maps
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Obchodné oddelenie

+421 2 321 65 777

Zobraziť klasickú verziu

Prevádzkuje ASBIS SK spol. s r.o.

Technické riešenie © 2024 CyberSoft s.r.o.