ASBIS SK
ASBIS SK

Cloudové služby sú už dnes bežnou súčasťou produktových portfólií všetkých významných enteprise výrobcov IT technológií. Nie je tomu inak ani v prípade spoločnosti Dell Technologies. Jej ponuka cloudových služieb nesie spoločné označenie APEX a zahŕňa kľúčové technológie, ktoré dnes dokáže spoločnosť Dell Technologies v oblasti cloudových riešení poskytnúť.

V portfóliu služieb APEX nájdete produkty umelej inteligencie (AI), riešenia pre prenájom výpočtového výkonu (Compute & HCI), riešenia pre ukladanie (Storage) a ochranu dát (Cyber & Data Protection), produkty pre high performance computing (HPC), nástroje pre integráciu s inými cloudovými platformami (Cloud Platforms) a mnohé ďalšie. Väčšina týchto služieb je už dostupná v regióne EMEA a časť z nich je možné využívať už aj na území Slovenska.

Ich zoznam sa neustále rozširuje a aktuálne ide o nasledovné služby:

APEX Flex on Demand

Služba Flex On Demand je umožňuje zákazníkom efektívne využívať zvolenú technológiu (hardvér, softvér a služby) vďaka možnosti flexibilne meniť objem zdrojov nad rámec zazmluvnenej kapacity podľa skutočnej potreby v danom období. Podporované technológie pre službu Flex On Demand sú diskové úložiská Dell PowerStore, PowerMax, PowerFlex, PowerScale a ECS, servery Dell PowerEdge , VxBlock a VxRack CI, vybrané HCI riešenia a zálohovacie technológie PowerProtect DD a PowerProtect DPA.

APEX Backup Services

Výnimočná služba, integrujúca možnosti ochrany pre SaaS aplikácie, koncové stanice a hybridné cloudové workloady. Všetko vrátane centralizovaného manažmentu, automatických aktualizácií, deduplikácie dát na zdroji, šifrovania dát, zálohovania do cloudu a ochrany proti ransomwaru.

O službe APEX Backup Servises sme už písali v jednom zo starších článkov, prečítať si ho môžete TU.

APEX Cloud Platforms

Riešenia pre spoločnosti, ktoré pri svojich hybridných IT riešeniach preferujú tzv. multicloud stratégiu, kde je časť riešenia prevádzkovaná on-premise a časť v cloudovom prostredí viacerých výrobcov. Cloud Platforms umožňujú integráciu týchto systémov do spoločného riešenia pri zachovaní vysokej miery flexibility. Podporované technológie pre služby APEX Cloud Platforms su Microsoft Azure, RedHat OpenShift a VMware.

Dell APEX Data Center Utility

Riešenie pre spoločnosti, ktoré môžu profitovať z prechodu svojich datacentrových riešení z fixného na pay-per-use model financovania. Dell pomôže zákazníkovi vypracovať analýzu kapacitných požiadaviek, očakávaní rastu, požadovanej SLA atď. Takto implementované riešenie je následne monitorované a na základe skutočnej spotreby sú ďalej optimalizované jeho parametre. Vďaka tomuto prístupu je možné pomocou služby APEX Data Center Utility na pravidelnej mesačnej báze optimalizovať náklady na prevádzku podnikových služieb.

Roman Benko
Senior IT architekt
Zdroje: Dell Technologies

 
 
 
 
 
 
 
 
Pobočka Bratislava

Tuhovská 33

831 06 Bratislava

Pondelok - Piatok:

od 8.30 do 17.00 hod.

E-mail: online_kontakt[at]asbis.sk

Recepcia: + 421 2 321 65 111

Obchodné oddelenie: + 421 2 321 65 777

maps
Pobočka ASBIS Košice

Moldavská cesta 8/B

040 11 Košice

Pondelok - Piatok:

od 8.30 do 17.00 hod.

E-mail: online_kontakt[at]asbis.sk

Recepcia: + 421 55 321 65 11

maps
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Obchodné oddelenie

+421 2 321 65 777

Zobraziť klasickú verziu

Prevádzkuje ASBIS SK spol. s r.o.

Technické riešenie © 2024 CyberSoft s.r.o.