ASBIS SK
ASBIS SK

Efektívna spolupráca a produktivita pri práci
odkiaľkoľvek – vďaka notebookom, pracovným staniciam, periférnym zariadeniam a službám HP

TLAČOVÁ SPRÁVA – Bratislava, 27. apríla 2023

Spoločnosť HP na partnerskej konferencii HP Amplify Partner Conference 2023 predstavila nové produkty a riešenia, ktoré ako ucelená sada zameraná na flexibilitu otvárajú novú éru hybridnej práce.

Vzhľadom na to, že len 22 % pracovníkov uvádza, že im hybridný režim práce vyhovuje, je zrejmé, že firmy stále hľadajú spôsob, ako sa s ním vyrovnať k plnej spokojnosti všetkých. „Väčšina spoločností chce prekonať éru núteného návratu do kancelárií,“ uviedol Alex Cho, prezident divízie Personal Systems spoločnosti HP Inc. „Problém ale je, že presne nevedia, ako na to. Veríme, že budúcnosťou je hybridná flexibilita, pretože pracovníkom ponúka kombináciu toho najlepšieho, čo poskytuje práca z domu aj z kancelárie.“

Podľa štúdie Future of Work spoločnosti HP má 80 % pracovníkov záujem tráviť určitú dobu v kancelárii, ale mnoho spoločností stále zápasí s tým, ako pracovníkov k návratu na pracovisko skutočne prinútiť. Z prieskumu vyplýva, že najväčšou prekážkou je nevyhovujúce technické vybavenie. Podľa 89 % respondentov sú technológie tým najdôležitejším faktorom, ktorý rozhoduje o návrate do kancelárie. Z respondentov, ktorí uviedli, že sa im v hybridnom modeli pracuje dobre, je ich 90 % presvedčených, že dostupnosť správnych technológií a nástrojov vedie k pozitívnym skúsenostiam.

„Medzi hybridnú prácu a prácu na diaľku nemožno klásť znamienko rovnosti. Skutočná hybridná práca dokáže vytvoriť skvelú pracovnú kultúru, ktorá spája ľudí, zvyšuje produktivitu a dodáva motiváciu. Najdôležitejším faktorom sú v tomto ohľade technológie,“ uvádza Guayente Sanmartin, vedúca divízie komerčných systémov spoločnosti HP Inc. „HP je jediná spoločnosť, ktorá dokáže zaistiť, aby hybridná práca fungovala vo všetkých prostrediach – doma, v kancelárii aj kdekoľvek inde. Prichádzame s inováciami, ktoré pomáhajú ľuďom zostať v spojení, byť produktívni, a zaručí im pritom bezpečnosť.“

Služby HP Presence obohacujú možnosti spolupráce

Od roku 2021 poskytujú služby HP Presence inovácie prispievajúce k intuitívnej spolupráci. Služby HP Presence budú k dispozícii pri všetkých pracovných notebookoch HP – od radov ProBook a Dragonfly až po mobilné pracovné stanice HP radu Z. Firmy vďaka tomu získajú riešenie pre skvalitnenie spolupráce, rozvíjanie pracovnej kultúry, zavádzanie inovácií a zvyšovanie produktivity bez toho, aby záležalo na tom, či zamestnanci pracujú v kancelárii alebo mimo nej. Ide napríklad o využitie viacerých kamier, s ktorými môže používateľ zostať v zábere, zatiaľ čo pracuje s tabuľou, či funkciou Auto Camera Select, ktorá zaručuje, že bude použitá vždy tá kamera, ktorá sníma používateľa. Pracovné schôdzky tak pôsobia prirodzenejšie a vtiahnu účastníkov do diania.

Bezproblémová práca doma, v kancelárii, na schôdzkach aj na cestách

Nová generácia zariadení HP EliteBook a ProBook s technológiou HP Presence disponuje všetkým, čo umožňuje lepšiu spoluprácu a posun produktivity na vyššiu úroveň. Tieto zariadenia zohľadňujú skutočnosť, že sa používatelia počas dňa potrebujú presúvať z domova do kancelárie a do zasadacích miestností, sú teda navrhnuté pre hybridnú flexibilitu:

  • HP EliteBook 800 G10 a 805 G10: tento rad zahŕňa najpokročilejšie pracovné konvertibilné zariadenia, ktoré v spojení s technológiou HP Presence zaručia, že virtuálne schôdzky budú skutočne interaktívne a autentické. Produkty v tomto rade sú vybavené procesorom Intel® Core™ 13. generácie alebo procesorom AMD Ryzen™ novej generácie a až 64 GB pamäte LPDDR5 a ponúkajú možnosti zabezpečenia a správy, navrhnuté pre podnikové prostredie.
  • HP EliteBook 600 G10 a 605 G10: zariadenia s prémiovým dizajnom za priaznivú cenu, ktoré poskytujú široké možnosti spolupráce, správy a zabezpečenia. Vďaka nim budú používatelia dobre počuť a vidieť, či už sú v kancelárii alebo pracujú na diaľku. Počítače sú vybavené procesorom Intel® Core™13. generácie alebo procesorom AMD Ryzen™ novej generácie. Notebooky radu HP EliteBook 600 sú vybavené dvoma portami USB typu A (USB 3.2 Gen 1), jedným portom Thunderbolt™ 4 s USB4 typu C® a jedným multifunkčným portom USB typu C®. Rad HP EliteBook 605 ponúka tri porty USB typu A (USB 3.2 Gen 1) a jeden multifunkčný port USB typu C®.
  • HP ProBook 400 G10 a 405 G10: sú určené predovšetkým pre malé a stredné firmy, ktorým umožňujú maximálne využiť investície do IT. Ponúkajú integrované nástroje pre spoluprácu a produktivitu, viacvrstvové zabezpečenie a odolné, servisovateľné šasi. O dostatočný výkon týchto notebookov sa stará procesor Intel Core 13. generácie alebo procesor AMD Ryzen novej generácie.

HP Elite x360 830 G10 je najpokročilejším firemným konvertibilným notebookom pre spoluprácu a umožňuje hybridným pracovníkom tvoriť a spolupracovať odkiaľkoľvek.

HP EliteBook 645 G10 poskytuje hybridným pracovníkom možnosti pripojenia a konfigurovateľné porty, ktoré potrebujú na to, aby boli produktívne v kancelárii, doma
aj na cestách.

HP ProBook 450 G10
je optimalizovaný pre hybridnú prácu a ponúka výkon potrebný na profesionálne využitie, integrované nástroje pre spoluprácu a viacvrstvové zabezpečenie.

Vysoký výkon navrhnutý pre flexibilitu

HP neustále prináša inovácie zamerané na technológie a riešenia, ktoré poskytujú vysoký výkon, a zároveň riešia nové výzvy vznikajúce pri spolupráci na veľkých projektoch, ktoré vyžadujú zložité pracovné postupy. 71 % spoločností od roku 2019 zvýšilo počet používaných pracovných staníc, aby vybavilo svojich pracovníkov zariadeniami zaručujúcimi spoľahlivosť, rozšíriteľnosť a umožňujúcimi vzdialený prístup. Rad HP Z spolu s riešením HP Presence poskytujú nástroje pre spoluprácu a vysoký výpočtový výkon.

Najnovšie mobilné pracovné stanice ZBook G10 - ZBook Firefly, ZBook Power, ZBook Studio, ZBook Fury - poskytujú vysoký výpočtový výkon, funkčnosť a veľkú výdrž batérie.

  • ZBook Firefly G10 a ZBook Power G10: obe nové pracovné stanice kombinujú výkon na profesionálnej úrovni s mobilitou. K produktivite používateľov prispievajú kvalitné komponenty, vylepšené funkcie pre spoluprácu a displeje s verným farebným podaním. S možnosťami konfigurácie s novou platformou Intel® vPro® s procesormi Intel Core™ 13. generácie, procesory AMD Ryzen™ PRE nové generácie pre mobilné zariadenia a grafickými kartami NVIDIA RTX™ generácie Ada pre notebooky alebo integrované grafiky AMD Radeon™ pomáha spoločnosť HP eliminovať spomalenie pri vykonávaní vysoko náročných pracovných úloh. Produkty ZBook Firefly a ZBook Power sa stanú prvými zariadeniami v portfóliu Zbook vybavenými procesormi AMD Ryzen™ a Ryzen™ PRO pre mobilné zariadenia.
  • ZBook Studio G10: procesor Intel® Core™ i9, grafická karta NVIDIA RTX™ generácia Ada pre notebooky alebo grafická karta GeForce RTX™ a 64 GB pamäte RAM zrýchli pracovné postupy. Tento počítač zvládne všetko od 3D designu až po dátové analýzy a výpočty za pomoci umelej inteligencie. ZBook Studio poskytuje profesionálny výkon v elegantnom počítači, ktorý sa zmestí do tašky. Je navrhnutý na vytváranie zložitých modelov, renderovanie v reálnom čase alebo vizualizáciu dát, to všetko dokáže aj na cestách.
  • ZBook Fury G10: zvládne náročné úlohy, pretože je osadený procesorom Intel Core HX pre stolné počítače, ktorý mu poskytuje profesionálny výkon. Nový ZBook Fury sa tiež pre užívateľov, ktorí renderujú 3D modely, spúšťajú simulácie, analyzujú veľké súbory dát alebo trénujú modely strojového učenia, dodáva v kombinácii s grafickou kartou radu až NVIDIA RTX™ 5000 generácie Ada pre notebooky.

Nedávno predstavené stolné počítače HP rady Z sú najvýkonnejšie stanice s jednou päticou a štyrmi grafickými kartami umožňujúce vykonávanie komplexných pracovných postupov, ktoré obnášajú spracovanie veľkého množstva dát. Modernizované portfólio účelovo navrhnutých základných pracovných staníc radu Z je teraz vybavené novou generáciou procesorov Intel Core a najnovšími profesionálnymi grafickými kartami NVIDIA RTX.

Tieto základné pracovné stanice sú určené pre užívateľov, ktorí chcú získať vyšší výkon, zároveň si ale aj zachovať agilitu a mať vzdialený prístup k vykonávaniu náročných pracovných postupov. Počítače Z2 Mini G9 , Z2 SFF G9 , Z2 Tower G9 a Z1 Tower G9 sú určené pre konštruktérov, inžinierov a študentov, ktorí pracujú v niekoľkých aplikáciách naraz.

Počítače Z2 Mini G9, Z2 SFF G9 a Z2 Tower G9 budú teraz tiež podporovať nový HP Anyware Remote System Controller. Ako svetovo najpokročilejšie periférne zariadenie pre vzdialenú správu je určený na oddelenú správu prvkov (out-of-band management) a umožňuje IT oddeleniam sledovať a spravovať flotilu pracovných staníc odkiaľkoľvek.

Portfólio základných stolových pracovných staníc HP Z naďalej prináša výkon a široké možnosti rozšírenia, ktoré používateľom umožnia pracovať tvorivým spôsobom.

Bude vás dobre vidieť aj počuť a budete produktívni v akomkoľvek pracovnom prostredí

Hybridná práca neznamená len prácu na diaľku – ide o zabezpečenie prostredia vyhovujúce tým, ktorí sú priamo v miestnosti, aj tým, ktorí sa pripájajú na diaľku. Spoločnosti HP a Poly teraz dodávajú jednoznačne najkomplexnejšiu sadu pracovných videokonferenčných zariadení na hybridnú prácu.

Najnovšia aktualizácia softvéru Poly Video OS 4.0 prináša skvelé funkcie, ako je režim viacerých kamier riadený umelou inteligenciou, ktorý dokáže udržať v zábere niekoľko rečníkov súčasne, a zaistiť tak naozaj interaktívnu spoluprácu na diaľku. Operačný systém Poly Video OS 4.0 je teraz k dispozícii v multimediálnych centrách Poly Studio X Series a v modulárnom videokonferenčnom systéme Poly G7500. Poly Studio X70 je spolu s Poly G7500 prvým a jediným multimediálnym centrom pre veľké miestnosti, certifikovaným pre Microsoft Teams. Okrem toho sú k dispozícii multimediálne centrá Poly Studio X pre systém Android, certifikované pre Google Meet.

Nedávno predstavené bezdrôtové slúchadlá Poly Voyager Free 60 Series zaistia jedinečný profesionálny zážitok, či už uskutočňujete osobný alebo konferenčný hovor alebo počúvate hudbu. Spoločnosť HP predstavuje základný model Poly Voyager Free 60, určený na použitie s mobilnými zariadeniami. Dodáva sa so štandardným nabíjacím puzdrom. Rad zahŕňa tri verzie: Poly Voyager Free 60, Poly Voyager Free 60 UC a Poly Voyager 60+ UC. Verzie Poly Voyager Free 60 UC a 60+ UC sú teraz certifikované pre Microsoft Teams a Zoom. Všetky modely sú kompatibilné s poprednými audio a videokonferenčnými aplikáciami.

Takmer 70 % užívateľov pociťuje pri častej práci s počítačovou myšou bolesť v zápästí, HP preto prichádza s ergonomickou vertikálnou myšou HP 920/925, ktorá poskytuje ruke uvoľnenejšiu, prirodzene vzpriamenú polohu. Najvšestrannejšia ergonomická vertikálna bezdrôtová myš HP 920/925 je vybavená odnímateľnou opierkou zápästia, aby sa dala používať aj na cestách. Užívateľa určite poteší, že je vyrobená z recyklovaných materiálov a že jej obal neobsahuje plasty.

Ak sa chcete aj na cestách pripojiť k periférnym zariadeniam rovnako ako doma, môžete využiť multiportový rozbočovač HP 4K USB-C, ktorý sa postará o ich napájanie. Toto kompaktné zariadenie disponuje štyrmi univerzálnymi portami USB-C® s podporou viacerých operačných systémov – 65W portom na napájanie notebookov, dvoma portami na pripojenie a nabíjanie príslušenstva a ďalším portom na nabíjanie alebo pripojenie k displeju s rozlíšením 4K – pri zachovaní plnej funkčnosti.

Technológia DECT™ je považovaná za jednu z najspoľahlivejších foriem mobilnej komunikácie pre maloobchod a vertikálne odvetvie. Bezdrôtový IP telefón Poly Rove 20, ktorý ju využíva, ponúka voľnosť pohybu a flexibilitu pre rozširovanie celého systému s tým, ako firmy rastú. Model Poly Rove 20 je telefón základnej úrovne s jednou základňou a poskytuje robustnú, bezpečnú komunikáciu a konektivitu s veľkým dosahom. Je vybavený batériou s výdržou až 35 hodín. Ľahko sa spáruje so základňovou stanicou Poly B1, ktorá podporuje súbežné hovory a rozširuje hlasový rozsah. Telefón Rove 20 je kompatibilný so všetkými IP telefónmi Rove a využíva najnovšie štandardy bezdrôtového zabezpečenia DECT™.

V nedávno ohlásenom rade profesionálnych bezdrôtových slúchadiel Poly Voyager Free 60 predstavuje spoločnosť HP základný model, určený pre mobilné zariadenia so štandardným nabíjacím puzdrom – Poly Voyager Free 60.

Ergonomická vertikálna myš HP 920/925 s odnímateľnou opierkou zápästia je navrhnutá tak, aby znižovala svalovú aktivitu o 12 %, je certifikovaná tímom HP Human Factors a US Ergonomics.

Viacportový rozbočovač HP 4K USB-C zaistí bezproblémové pripojenie ďalších zariadení, nech už sa nachádzate kdekoľvek na svete.

Posúvame hranice vzdialenej správy počítačov

Vďaka hybridnej práci je vzdialená správa počítačov vo veľkom meradle stále zložitejšia, avšak nevyhnutná. HP predstavuje riešenie HP Wolf Connect pre správu IT, ktoré zaisťuje vysoko odolné a bezpečné pripojenie k vzdialeným počítačom a umožňuje IT oddeleniu spravovať zariadenie aj pri vypnutom napájaní alebo v režime offline. Robustná konektivita riešení HP Wolf Connect prostredníctvom mobilnej siete pomáha IT tímom ľahko spravovať zariadenia používané pracovníkmi pri práci na rôznych miestach. Môže skrátiť čas a obmedziť úsilie potrebné na vyriešenie požiadaviek na podporu, zabezpečiť dáta pred stratou alebo krádežou – čím zmierňuje dopady potenciálneho narušenia bezpečnosti a optimalizuje správu aktív.

HP Wolf Connect s funkciou HP Wolf Protect and Trace je prvá softvérová služba na svete, ktorá dokáže na diaľku lokalizovať a zablokovať počítač, prípadne vymazať jeho obsah, aj keď je vypnutý alebo odpojený od internetu. Táto schopnosť prispieva k ochrane citlivých dát u mobilných zamestnancov a pomáha znižovať náklady na IT, pretože obmedzuje nutnosť opravy alebo výmeny počítača.

Služba HP Home Delivery zjednodušuje vybavovanie hybridných pracovníkov

Vzhľadom na skutočnosť, že tímy IT teraz spravujú zariadenia zamestnancov pracujúcich doma aj v kancelárii, nezriedka v iných častiach sveta, môže ich vybavovanie technikou predstavovať komplikovaný proces.

V rámci logistických služieb HP zaisťuje HP Home Delivery bezpečné doručenie pracovných počítačov, displejov a periférnych zariadení priamo na adresu zamestnancov po celom svete, vďaka čomu môžu hybridní pracovníci pohodlne sprevádzkovať svoje zariadenia ihneď po vybalení z krabice. Inovácia služby HP Home Delivery prináša efektívnejšie objednávanie výrobkov, sledovanie zásielok a potvrdzovanie ich doručenia.

Ceny a dostupnosť noviniek na trhu v SR

  • HP Elite x360 830 G10 bude v predaji od 1.6.2023
  • HP EliteBook 830 G10 bude v predaji od 1.6.2023
  • HP EliteBook 840 G10 bude v predaji od 1.6.2023
  • EliteBook 860 G10 bude v predaji od 1.6.2023
  • HP EliteBook 835 G10 bude v predaji od 1.6.2023
  • HP EliteBook 845 G10 bude v predaji od 1.6.2023
  • HP EliteBook 865 G10 bude v predaji od 1.6.2023
  • HP EliteBook 630 G10 bude v predaji od 1.5.2023
  • HP EliteBook 640 G10 bude v predaji od 1.5.2023
  • HP EliteBook 650 bude v predaji od 1.5.2023
  • HP Pro x360 435 G10 bude v predaji od 1.5.2023
  • HP ProBook 440 G10 bude v predaji od 1.5.2023
  • HP ProBook 450 G10 bude v predaji od 1.5.2023
  • HP ProBook 445 G10 bude v predaji od 1.5.2023
  • HP ProBook 455 G10 bude v predaji od 1.5.2023
  • ZBook Firefly G10 bude v predaji od júna 2023, od 1,079 EUR vrátane DPH
  • ZBook Firefly G10 A bude v predaji od júna 2023, od 919 EUR vrátane DPH
  • ZBook Power G10/G10 a Power G10 bude v predaji od júna 2023,
    od 1,239 EUR vrátane DPH
  • ZBook Studio G10 bude v predaji od júna 2023, od 1,669 EUR vrátane DPH
  • ZBook Fury G10 bude v predaji od júna 2023, od 1,669 EUR vrátane DPH
  • HP Z2 Mini bude v predaji od júna 2023, od 669 EUR vrátane DPH
  • HP Z2 SFF G9 a HP Z2 Tower s procesormi Intel novej generácie budú v predaji od júna 2023, od ,669 EUR vrátane DPH
  • Séria Poly Voyager Free 60:
    • Poly Voyager Free 60 už na trhu za 229,95 USD
    • Poly Voyager Free 60 UC už na trhu za 279,95 USD
    • Poly Voyager Free 60+ UC už na trhu za 329,95 USD
  • Bezdrôtový IP telefón Poly Rove 20 DECT a základňová stanica B1 už na trhu za 139 USD (IP telefón) a 279 USD (B1)
  • Ergonomická vertikálna myš HP 920/925 bude v predaji za 82,99 EUR vrátane DPH
  • Viacportový rozbočovač HP 4K USB-C bude v predaji za 70,99 EUR vrátane DPH
 
 
 
 
 
 
 
 
Pobočka Bratislava

Tuhovská 33

831 06 Bratislava

Pondelok - Piatok:

od 8.30 do 17.00 hod.

E-mail: online_kontakt[at]asbis.sk

Recepcia: + 421 2 321 65 111

Obchodné oddelenie: + 421 2 321 65 777

maps
Pobočka ASBIS Košice

Moldavská cesta 8/B

040 11 Košice

Pondelok - Piatok:

od 8.30 do 17.00 hod.

E-mail: online_kontakt[at]asbis.sk

Recepcia: + 421 55 321 65 11

maps
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Obchodné oddelenie

+421 2 321 65 777

Zobraziť klasickú verziu

Prevádzkuje ASBIS SK spol. s r.o.

Technické riešenie © 2024 CyberSoft s.r.o.