ASBIS SK
ASBIS SK

Nekupujte odhryznutý donut!

Na trhu sú často ponúkané softvérové licencie, ktoré nemajú jasný pôvod a môžu ako pre zákazníka, tak aj pre predajcov, predstavovať právne a bezpečnostné riziká. Tieto licencie sú často ponúkané ako "druhotné licencie", majú lákavú cenu a ich predajca vystupuje vo svojej komunikácii veľmi seriózne.

Máte pochybnosti o pôvode licencie?
Sme tu pre vás, stačí sa nám ozvať

Ak máte pochybnosti o pôvode predávaných licencií, ako autorizovaný distribútor spoločnosti Microsoft, vám ponúkame bezplatné konzultácie. Poradíme vám, ako čo najľahšie a najrýchlejšie overiť pravosť softvéru a ako predísť potenciálnemu porušenie licenčných práv a autorského zákona.

Vedeli ste, že za legálnosť používaného softvéru vždy zodpovedá v prvom rade štatutárny zástupca organizácie, ktorá softvér používa, a nie jeho dodávateľ? Poškodená organizácia sa môže domáhať práva a náhrady škody u dodávateľa nelegálnej licencie, tento proces je však pomerne zdĺhavý a dodávateľ medzitým často ukončí svoju činnosť.

Najčastejšie problémy spojené s predajom neoverených licencií:

  1. Ponúkaná licencia a jej edícia je iná, než predajca deklaruje. Môže ísť napríklad o nepredajné licencie určené pre neziskový sektor a vývojárov alebo o licencie pre komerčné použitie s licenčným označením, ktoré sa nezhoduje so skutočným pôvodom aktivačného kľúča.
  2. Aktivačný licenčný kľúč pochádza z trestnej činnosti - je ukradnutý alebo pochádza zo zaniknutej firmy, ktorá nevyčerpala svoje multilicencie.
  3. Aktivačný kľúč je skutočne pravý a predajca spolu s kľúčom ponúka "potvrdenie pôvodného vlastníka o súhlase s prevodom licencie", ale týmto spôsobom bol kľúč predaný mnohých zákazníkom. Navyše potvrdenie pôvodného majiteľa nemusí byť pravé.
  4. Predajca dodá falošný certifikačný COA štítok, na ktorom je natlačený aktivačný kľúč iného produktu (napr. Bezplatného produktu alebo kľúč z elektronickej distribúcie).
  5. Môže ísť o kompletný falzifikát, kedy ponúkaný kľúč nie je vôbec funkčný.

Máte konkrétny prípad, kedy si nie ste istí o pravosti ponúkaných licencií? Kontaktujte nás - licencie OBRATOM PREVERÍME a poradíme s riešením.

Kontakt: [email protected]

 
 
 
 
 
 
 
 
Pobočka Bratislava

Tuhovská 33

831 06 Bratislava

Pondelok - Piatok:

od 8.30 do 17.00 hod.

E-mail: online_kontakt[at]asbis.sk

Recepcia: + 421 2 321 65 111

Obchodné oddelenie: + 421 2 321 65 777

maps
Pobočka ASBIS Košice

Moldavská cesta 8/B

040 11 Košice

Pondelok - Piatok:

od 8.30 do 17.00 hod.

E-mail: online_kontakt[at]asbis.sk

Recepcia: + 421 55 321 65 11

maps
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Obchodné oddelenie

+421 2 321 65 777

Zobraziť klasickú verziu

Prevádzkuje ASBIS SK spol. s r.o.

Technické riešenie © 2024 CyberSoft s.r.o.