Noctua NH-D15 G2 HBC chladič CPU

 
 
 
 
 
 
 
  • Noctua NH-D15 G2 HBC chladič CPU
  • Noctua NH-D15 G2 HBC chladič CPU
  • Noctua NH-D15 G2 HBC chladič CPU
  • Noctua NH-D15 G2 HBC chladič CPU
  • Noctua NH-D15 G2 HBC chladič CPU
  • Noctua NH-D15 G2 HBC chladič CPU
  • Noctua NH-D15 G2 HBC chladič CPU

 Novinka 

 
 
 
 
 
 
 
 
Záruka:
72 Mes.
Kód:
SKNONH-D15G2HBC
Part No.:
NH-D15 G2 HBC
EAN:
9010018000429
Výrobca:

NOCTUA

Bez DPH
149.20 EUR
S DPH
179.04 EUR
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  •  
  •  
 

Podrobnosti o produkte

 
 
 

Popis produktu:

NH-D15 G2 je ďalej vylepšená druhá generácia kultového modelu NH-D15 od spoločnosti Noctua. Vďaka najmodernejším ventilátorom NF-A14x25r G2 PWM s posunom otáčok, ôsmim tepelným trubiciam a asymetrickým rebrovým komínom, ktoré boli starostlivo vyladené na spoluprácu s novými ventilátormi, dosahuje ešte lepší tichý chladiaci výkon ako jeho oceňovaný predchodca. Verzia G2 ako taká je skutočným vlajkovým modelom, ktorý pokračuje v odkaze pôvodného NH-D15 tým, že posúva hranice vzduchového chladenia a súperí s účinnosťou mnohých riešení vodného chladenia typu "všetko v jednom" (AIO).

Špecializovaná verzia High Base Convexity (HBC), optimalizovaná pre silne konkávne procesory, poskytuje vynikajúcu kvalitu kontaktu s procesormi Intel LGA1700, ktoré sa používajú s plným tlakom ILM alebo sa pri dlhodobom používaní trvalo deformovali. Okrem ďalšieho zlepšenia výkonu ponúka NH-D15 G2 aj zvýšenú kompatibilitu vďaka odsadenej konštrukcii, ktorá umožňuje uvoľniť horný slot PCIe x16 na väčšine súčasných základných dosiek. V neposlednom rade bola verzia G2 vylepšená o systém SecuFirm2+™ pre montáž do viacerých zásuviek na báze Torx® s priloženým skrutkovačom NM-SD1, ako aj o špičkovú tepelnú zmes Noctua NT-H2. Stručne povedané, NH-D15 G2 bol ďalej zdokonalený prakticky vo všetkých ohľadoch, od chladiča a ventilátorov až po montáž, termálnu pastu a balenie príslušenstva. Doplnený o spoľahlivú 6-ročnú záruku výrobcu Noctua je novou voľbou číslo jeden pre zákazníkov, ktorí vyžadujú to najlepšie z najlepšieho v oblasti vzduchového chladenia.

- - - - - -

Model NH-D15 G2, ktorý posúva optimalizáciu pre jednotlivé platformy na novú úroveň, je k dispozícii v bežnej štandardnej verzii a v dvoch špecializovaných variantoch:

- Bežná verzia NH-D15 G2 je naším štandardným odporúčaním. Využíva rovnakú strednú konvexitu základne ako väčšina ostatných chladičov Noctua, čo z neho robí dokonalý univerzálny model, ktorý poskytuje optimálne výsledky na procesoroch AM5 s dodávanou offsetovou montážou a na procesoroch LGA1700 pri použití dodávaných podložiek NM-ISW1 (alebo takzvaných kontaktných rámčekov) na zníženie deformácie procesora od tlaku ILM.

- Variant HBC (High Base Convexity) je špeciálne optimalizovaný pre procesory LGA1700, ktoré sa používajú s plným tlakom ILM alebo sa pri dlhodobom používaní trvalo deformovali, a poskytuje vynikajúcu kvalitu kontaktu napriek konkávnemu tvaru CPU.

- Variant LBC (Low Base Convexity) je špeciálne optimalizovaný pre relatívne ploché procesory. Ako taký ponúka vynikajúcu kvalitu kontaktu na AMD AM5 aj bez offsetovej montáže, ako aj na iných porovnateľne plochých CPU (napr. AM4, LGA2066, LGA2011, lapované alebo vlastné ploché heatspreadery atď.)

Optimalizované asymetrické komíny rebier - NH-D15 G2 bol starostlivo optimalizovaný tak, aby čo najlepšie využíval vynikajúci prietok vzduchu a tlakový výkon nových ventilátorov NF-A14x25r G2 PWM. Vďaka zlepšenému výkonu P/Q ventilátorov bolo možné zmenšiť rozstup rebier z 1,9 mm na 1,6 mm, čo umožnilo integrovať 23 ďalších rebier a zvýšiť celkovú plochu rebier o 20 %. Šírka predného radu rebier sa zároveň zmenšila o 5 mm, takže zaťaženie oboch ventilátorov je vyváženejšie.
Väčší výkon, menšie rozmery - Vďaka vyššej hustote rebier, ktorú umožňujú nové ventilátory NF-A14x25r G2, ako aj asymetrickým komínom rebier a o niečo menšej medzere medzi komínmi, kombinuje verzia G2 lepší výkon s o niečo menšími rozmermi v porovnaní s pôvodným NH-D15 (o 9 mm menšia hĺbka chladiča, rovnaká šírka chladiča, rovnaká celková výška vrátane ventilátorov).
8 tepelných trubíc pre vynikajúci výkon pri vyššom tepelnom zaťažení - NH-D15 G2 využíva osem namiesto šiestich tepelných trubíc v porovnaní s pôvodným NH-D15. Zvýšená tepelná kapacita dodatočných tepelných trubíc je užitočná najmä pri extrémnom tepelnom zaťažení, ako je 250 W a viac, kde je nárast výkonu oproti pôvodnej NH-D15 najväčší.
Tri varianty optimalizácie pre jednotlivé platformy - Optimálna kvalita kontaktu medzi chladičom a procesorom je nevyhnutná na dosiahnutie čo najlepšieho chladiaceho výkonu. Keďže súčasné platformy CPU sa výrazne líšia z hľadiska rovnosti kontaktnej plochy a umiestnenia horúcich bodov, NH-D15 G2 je k dispozícii v bežnej všestrannej verzii so strednou konvexitou základne, ako aj v špecializovaných variantoch LBC (Low Base Convexity) a HBC (High Base Convexity), aby sa zabezpečil čo najlepší kontakt v rôznych scenároch.
Špecializovaná verzia HBC (High Base Convexity) - Verzia s vysokou konvexitou základne (HBC) dosahuje optimálnu kvalitu kontaktu na procesoroch, ktoré sú pri zatvorení zásuvky silne konkávne v dôsledku tlaku ILM (nezávislý mechanizmus zaťaženia). Ako taká je ideálna pre procesory Intel LGA1700, ak sa nepoužívajú podložky alebo tzv. kontaktné rámčeky na zníženie tlaku ILM alebo ak bol procesor pri dlhodobom používaní trvalo deformovaný. Ďalšie podrobnosti nájdete v dokumente s často kladenými otázkami.
Podložky NM-ISW1 na zníženie deformácie CPU na LGA1700 - Pridaním 1 mm podložiek pod ILM (nezávislý mechanizmus zaťaženia) socketu LGA1700 sa zníži tlak, ktorým ILM pôsobí na procesor, a tým sa zníži deformácia, ku ktorej dochádza v dôsledku tohto tlaku. Vďaka menšej deformácii CPU sa zlepší kontakt medzi CPU a chladičmi s nízkou alebo strednou konvexitou, čo môže priniesť typické zlepšenie teploty približne o 2 - 3 °C. Procesory, ktoré boli dlhší čas používané s plným tlakom ILM, môžu tiež zaznamenať mierne zlepšenie s chladičmi s vysokou konvexitou základne. Ďalšie informácie nájdete v tomto článku.
Odsadená konštrukcia pre lepšiu priechodnosť PCIe - Podobne ako NH-D15S, aj NH-D15 G2 je posunutá smerom k hornému okraju základnej dosky (pri štandardnej orientácii smerom k I/O panelu), aby sa zväčšil priestor smerom k slotom PCIe. To umožňuje uvoľniť horný slot PCIe x16 na väčšine súčasných základných dosiek (pozri zoznam kompatibility základných dosiek).
Vysoká kompatibilita RAM v režime s jedným ventilátorom - Vďaka zapusteným spodným rebrám poskytuje NH-D15 G2 aspoň 59 mm voľného priestoru pre vysoké chladiče pamäte v režime s jedným ventilátorom, takže je kompatibilný s väčšinou špičkových modulov RAM na trhu. V režime s dvoma ventilátormi by sa NH-D15 G2 mal používať so štandardnou výškou RAM (do 32 mm, pozrite si zoznam kompatibility RAM).
Dva ventilátory NF-A14x25r G2 - Ventilátory novej generácie NF-A14x25r G2 od spoločnosti Noctua stanovujú nové meradlo pre pomer výkonu a hlučnosti 140 mm ventilátorov s okrúhlym rámom. Ich vynikajúca akustika, ako aj vynikajúce charakteristiky prúdenia vzduchu a tlaku sú jedným zo základných kameňov, vďaka ktorým NH-D15 G2 prekonáva svojho legendárneho predchodcu.
Posun rýchlosti pre optimálnu akustiku - Keď dva ventilátory pracujú v konfigurácii push-pull a bežia presne rovnakou rýchlosťou, ich akustická interakcia môže viesť k nežiaducim harmonickým javom, ako sú prerušované vibrácie alebo periodické bzučanie. Preto sú dva ventilátory NF-A14x25r G2 PWM použité v NH-D15 G2 mierne posunuté v rýchlosti (+/- ~25 ot./min), aby sa zabezpečila optimálna akustika.
Riadenie PWM so širokým rozsahom otáčok - Ventilátory NF-A14x25r G2 PWM možno riadiť PWM od maximálnej rýchlosti 1500 otáčok za minútu až po 300 otáčok za minútu. To umožňuje nastaviť ich maximálny výkon alebo takmer tichú prevádzku pomocou automatickej regulácie otáčok na základe teploty základnej dosky alebo manuálnych regulátorov, ako je NA-FC1.
Ventilátory sa zastavia pri 0% PWM - Keď základná doska alebo regulátor ventilátorov PWM nastaví pracovný cyklus PWM na 0 %, ventilátory sa zastavia. Vďaka tomu je NH-D15 G2 ideálny na vytváranie zostáv so semipasívnym chladením, ktoré automaticky vypínajú ventilátory, a tak pri nečinnosti bežia úplne ticho, ak to termálne parametre umožňujú.
Adaptéry s nízkym šumom - NH-D15 G2 sa dodáva s dvoma nízkohlukovými adaptérmi (L.N.A.), ktoré znižujú maximálne otáčky ventilátora z 1500 na 1300 ot/min. L.N.A. možno použiť buď na prevádzku ventilátorov pri pevnej rýchlosti 1300 otáčok za minútu, alebo na obmedzenie maximálnej rýchlosti pri použití automatickej regulácie PWM.
Vynikajúce chladenie komponentov - Veľké ventilátory NF-A14x25r G2, ktoré sa rozprestierajú pod komínmi rebier, prispievajú nielen k vynikajúcim schopnostiam chladenia procesora NH-D15 G2, ale zabezpečujú aj masívne prúdenie vzduchu nad okolitými chladičmi základných dosiek a komponentmi, ako sú napríklad VRM, čím zabezpečujú vynikajúci výkon chladenia komponentov.
Montážny systém SecuFirm2+™ s viacerými zásuvkami Torx - Montážne systémy SecuFirm2™ spoločnosti Noctua sa stali synonymom kvality, bezpečnosti a jednoduchej inštalácie. Profesionálna verzia SecuFirm2+™ so skrutkovačom, ktorý je súčasťou balenia, je založená na technológii Torx a poskytuje ešte lepšiu manipuláciu a odolnosť. Podpora socketov zahŕňa Intel LGA1851, LGA1700, LGA1200 a LGA115x (LGA1150, LGA1151, LGA1155, LGA1156), ako aj AMD AM5 a AM4.
Možnosť posunutej montáže pre AMD AM5 - NH-D15 G2 obsahuje offsetové montážne lišty Noctua pre AM5, ktoré umožňujú inštaláciu chladiča posunutého smerom k južnej strane pätice o 7 mm, čím sa dosiahne lepšia kvalita kontaktu priamo nad CCD. To môže pomôcť verzii LBC prekonať ďalších niekoľko desatín stupňa, umožňuje bežnej verzii dosiahnuť rovnaký výkon ako verzia LBC a stavia verziu HBC do tesnej blízkosti.
Kompatibilita s minulými a budúcimi zásuvkami - Vďaka ekosystému SecuFirm™ od spoločnosti Noctua je možné NH-D15 G2 kompatibilizovať so staršími päticami LGA1366 a LGA775 pomocou voliteľnej montážnej sady NM-I3, ktorá sa dodáva bezplatne. Ak to bude technicky možné, Noctua poskytne aj súpravy na upgrade pre budúce sockety, vďaka čomu je NH-D15 G2 bezpečnou dlhodobou investíciou.
NT-H2 tepelná zmes novej generácie - Pre zákazníkov, ktorí chcú to najlepšie z najlepšieho v oblasti chladenia vzduchu, sa počíta každý stupeň. Preto NH-D15 G2 obsahuje trubicu s tepelnou zmesou Noctua novej generácie NT-H2, ktorá poskytuje ešte lepší výkon ako oceňovaná NT-H1 a umožňuje dosiahnuť najlepšie možné výsledky chladenia.
Ochranný kryt pretlačenia termálnej pasty pre sockety AMD AM5 - Keď sa použije montážny tlak, prebytočná tepelná pasta sa vytlačí von. Pri procesoroch AM5 má táto prebytočná pasta tendenciu hromadiť sa vo výrezoch po stranách heatspreadera a môže sa ťažko odstraňovať. Jednoduchá a bezriziková aplikácia NA-TPG1 zabraňuje tomuto nežiaducemu javu.
Spájkované rozhranie medzi tepelnými trubicami a rebrovaním - Pri mnohých chladičoch sú rebrá lisované na tepelné trubice. Vzhľadom na rozdielne koeficienty tepelnej rozťažnosti medi a hliníka sa toto uloženie môže v priebehu rokov tepelných cyklov uvoľniť, čo môže viesť k zníženiu výkonu. Naproti tomu rebrá chladiča NH-D15 G2 sú k tepelným trubiciam priletované, aby sa zaručilo vynikajúce tepelné rozhranie, ktoré sa nezhorší ani po mnohých rokoch používania.
6-ročná záruka výrobcu - Produkty Noctua sú známe svojou dokonalou kvalitou a výnimočnou životnosťou. Chladič NH-D15 G2 je verný tomuto odkazu a rovnako ako všetky ventilátory Noctua, aj dodávané jednotky NF-A14x25r G2 majú hodnotu MTTF viac ako 150 000 hodín. Na celý balík sa vzťahuje plná 6-ročná záruka výrobcu.

Špecifikácia:

Kompatibilita so socketmi: AMD AM5, AM4 a Intel LGA1851, LGA1700, LGA1200, LGA1156, LGA1155, LGA1151, LGA1150
Výška (bez ventilátora) 168
Šírka (bez ventilátora) 150
Hĺbka (bez ventilátora) 127
Hmotnosť (bez ventilátora) 1180
Výška (s ventilátorom) 168
Šírka (s ventilátorom) 150
Hĺbka (s ventilátorom) 152
Hmotnosť (s ventilátorom) 1525
Materiál Meď (základňa a tepelné trubice), hliník (chladiace rebrá), spájkované spoje a poniklovaný materiál
NSPR 228 nspr
Kompatibilita ventilátora 140x150x25 (s montážnymi otvormi 120 mm), 140x140x25 (s montážnymi otvormi 120 mm)

Ventilátory (pribalené - v balení): 2ks Noctua NF-A14x25r G2 PWM model
Ložisko: SSO2
Maximálna rýchlosť otáčania (+/- 10%) 1500
Max. otáčky s L.N.A. (+/- 10 %) 1250
Max. prietok vzduchu 155,6
Max. prietok vzduchu s L.N.A. 127,1
Max. akustický hluk 24,8
Max. akustický hluk s L.N.A. 19,7
Geometria lopatiek: Rotor s progresívnym ohybom
Akustický hluk 24.8
Príkon (max.) 2,28
Rozsah napätia 12V
MTTF > 150 000 mtbf

Balenie: 2x prémiový ventilátor NF-A14x25r G2 PWM, 2x nízkošumový adaptér NA-RC16 (L.N.A.), NA-YC1 4-pinový rozdeľovací kábel PWM, Vysokokvalitná tepelná zmes NT-H2, NA-TPG1 ochranný kryt pred pretlačením teplovodivej pasty pre AM5 socket, NA-CW1 čistiaca utierka, Systém montáže do viacerých zásuviek SecuFirm2+™, 4x NM-ISW1 podložky pre socket LGA1700, NM-SD1 skrutkovač Torx® T20, Kovový nápis na skrinku Noctua



Stránky o produkte:

https://noctua.at/en/nh-d15-g2-hbc


Technické špecifikácie sa môžu meniť bez predošlého upozornenia. Obsah aktuálneho balenia sa môže líšiť v závislosti od dátumu predaja. Obrázky majú len informatívny charakter.

 
 
 
 
 
 
 

Parametre

 
 
 

Základné parametre
LED podsvietenie:  Nie 
Prevedenie:  Vzduchový 

Ventilátor
Výška chladiča :  168 mm
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pobočka Bratislava

Tuhovská 33

831 06 Bratislava

Pondelok - Piatok:

od 8.30 do 17.00 hod.

E-mail: online_kontakt[at]asbis.sk

Recepcia: + 421 2 321 65 111

Obchodné oddelenie: + 421 2 321 65 777

maps
Pobočka ASBIS Košice

Moldavská cesta 8/B

040 11 Košice

Pondelok - Piatok:

od 8.30 do 17.00 hod.

E-mail: online_kontakt[at]asbis.sk

Recepcia: + 421 55 321 65 11

maps
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Obchodné oddelenie

+421 2 321 65 777

Zobraziť klasickú verziu

Prevádzkuje ASBIS SK spol. s r.o.

Technické riešenie © 2024 CyberSoft s.r.o.